Deloglasnik - Česa nesmete nikoli žrtvovati za kariero?
Share
Tweet
Share
Send to friend

Česa nesmete nikoli žrtvovati za kariero?

Jobseekers

  • Kako ostati motiviran na poti do cilja? Kako ostati motiviran na poti do cilja?

    Pridejo dnevi, ko ste v službi nemotivirani in brez navdiha. A če želite imeti uspešno kariero, je dobro, da vsakič zberete čim več motivacije.

  • Razgovor: Štiri ključna vprašanja, ki se pojavijo! Razgovor: Štiri ključna vprašanja, ki se pojavijo!

    Vaš življenjepis je najpomembnejši za prvi vtis pri delodajalcu in odločilen za ožji izbor. Za tem ostaja najpomembnejši del postopka razgovor. V različnih podjetjih se vprašanja seveda razlikujejo, a vseeno obstaja nekaj ključnih vprašanj, ki jih vsi radi zastavijo. Da se boste nanje lahko pripravili in tako pustili boljši vtis, si v nadaljevanju preberite, katera so ta vprašanja

  • Mednarodna raziskava ugotavlja, da bi vsak tretji zaposleni razmišljal o preselitvi zaradi boljše službe Mednarodna raziskava ugotavlja, da bi vsak tretji zaposleni razmišljal o preselitvi zaradi boljše službe

    Bolj pripravljeni na selitev so zaposleni z višjimi dohodki in višjo izobrazbo (29 %). Prav tako se nekateri želijo preseliti zaradi zaposlitve v svojem poklicu (55 %). Selitev z družinami (60 %) in možnost finančnega dobička (60 %) sta glavna motiva za delo v tujini. Raziskava Alma Career je bila izvedena v 13 vzhodnoevropskih državah s 76.357 odgovori.

  • Materinski dan: Starševstvo in delo Materinski dan: Starševstvo in delo

    V Sloveniji materinski dan praznujemo 25. marca, je pa navada v Evropo prišla iz Amerike po drugi svetovni vojni. Datumi praznovanja pa niso v vseh državah enaki.

  • Kako se vključiti v novo delovno okolje? Kako se vključiti v novo delovno okolje?

    Spoznavanje novih sodelavcev in šefov, privajanje na nekoliko drugačno delovno okolje in srečanje z doslej nepoznanim načinom dela lahko sproži močna čustva, kar povzroča tudi veliko stresa. Na srečo pa poleg časa, ki vedno »opravi svoje«, obstajajo tudi druge rešitve, s katerimi se lahko čim prej privadite na novo delovno okolje.

  • Zaposliti moškega ali žensko?! Zaposliti moškega ali žensko?!

    V duhu praznika vseh žensk, ki smo ga praznovali v petek, in današnjega dneva mučenikov, se sprašujemo, kateri ima prednost pri zaposlitvi. Če sta torej moški in ženska v službi preveč kvalificirana in izjemna, je vprašanje, koga zaposliti? Ali obstajajo razlike med spoloma, ko gre za zvestobo?

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more