Deloglasnik - Podatkovni inženir v ekipi Podatkovne arhitekture (m/ž) - Ljubljana, Nova Gorica - GEN-I, d.o.o.
deli
Tweet
deli
Pošlji prijatelju

Podatkovni inženir v ekipi Podatkovne arhitekture (m/ž)

Ljubljana, Nova Gorica

Rok za prijavo:

Skupina GEN-I je ena najhitreje rastočih in inovativnih družb na evropskem energetskem trgu. Kot eden vodilnih predstavnikov energetske industrije se zavedamo družbene odgovornosti in svoje poslanstvo vidimo v uresničevanju novih rešitev za trajnostni način življenja. Hitro in odločno sledimo naprednemu tehnološkemu razvoju pri celovitem prehodu na obnovljive vire energije. Prihodnost brezogljične družbe vidimo v učinkoviti rabi obnovljivih virov energije, prilagodljivemu odjemu, elektrifikaciji in digitalizaciji. Z digitalizacijo poslovanja in uporabo najnaprednejših tehnologij za obdelovanje velikih količin podatkov zagotavljamo učinkovito implementacijo zelenih tehnologij. Zvesti ostajamo inovativnosti in sodelovanju v številnih razvojnih projektih.

Podatkovni inženir v ekipi Podatkovne arhitekture (m/ž)

Te navdušujejo izzivi, povezani s snovanjem podatkovne arhitekture in načrtovanjem podatkovnih rešitev? Te motivira delo na naprednih tehnologijah in orodjih? V svetu nenehnih podatkovnih izzivov in optimizacij iščemo iznajdljivega podatkovnega inženirja. Vabimo te, da se nam pridružiš in postaneš del mlade in zagnane ekipe.

Energetika je na pragu velikih sprememb: razpršeni obnovljivi energetski viri, elektromobilnost, nove tehnologije, digitalizacija, trajnostne rešitve, čista in decentralizirana energija za vsakogar. Z odločnimi in samozavestnimi koraki v skupini GEN-I stopamo na pot zelene transformacije in spodbujamo posameznika, da pripomore k boljši, bolj zeleni prihodnosti. Z ekipo strokovnjakov raznovrstnih področij razvijamo rešitve, ki bodo omogočile čisto energijo in razogljičenje posameznika in podjetij. Že vse od svoje ustanovitve se uvrščamo med najbolj inovativne in hitro rastoče akterje, ne le na slovenskem ampak tudi na evropskem energetskem trgu. Z enakim zagonom in še večjo motivacijo želimo spremeniti svet na bolje.

Ker velike spremembe zahtevajo najboljše, iščemo okrepitve z najboljšimi.

Lokacija dela: Ljubljana, Nova Gorica.

Tvoji izzivi:

 • Snowflake in AWS/Azure podatkovna arhitektura in načrtovanje: pomoč pri načrtovanju podatkovnih rešitev na platformah Snowflake/AWS/Azure. Rešitve obsegajo: integracijo podatkov, podatkovne tokove, transformacije, orkestracijo, podatkovne modele in dostavo podatkov internim naročnikom.
 • Performančne optimizacije: Optimizacije poizvedb, podatkovnih tokov in modelov v Snowflake. Analiza in svetovanje glede uporabe ustreznih računskih kapacitet in skaliranja na Snowflake. Monitoriranje in odprava težav, ko nastopijo.
 • Infrastruktura, varnost podatkov: sodelovanje z IT pri vključevanju analitične podatkovne arhitekture v širšo infrastrukturo podjetja (on-prem, AWS, Azure) in pri zagotavljanju varnega dostopa do podatkov v podatkovni platformi.
 • Stalne izboljšave: Biti na tekočem z napredkom relevantnih storitev in orodij. Predlagati in preizkušati novosti. Spoznavanje poslovnih vsebin in procesov tako v širino kot v globino.

Naša pričakovanja:

 • Zaključena vsaj VI. stopnja izobrazbe iz tehnične smeri ali naravoslovne smeri,
 • izkušnje s podatkovnim modeliranjem in načrtovanjem podatkovnih tokov,
 • izkušnje z razvojnim ciklom podatkovnih rešitev,
 • izkušnje z relacijskimi bazami in poizvedbenim jezikom SQL,
 • tvoja prednost je, če imaš izkušnje z oblačnimi platformami (Snowflake, AWS, Azure), s programiranjem v Python ali drugih programskih jezikih, če poznaš orodja za verzioniranje kode,
 • dobro sodeluješ tako z internimi naročniki nalog, vsebinskimi nosilci kot tehničnimi izvajalci,
 • timsko delo ti leži in dobro deluješ v ekipi,
 • rad/-a preizkušaš in se učiš novih tehnologij,
 • težje naloge ti predstavljajo izziv in možnost za strokovno rast,
 • odlikuje te samoiniciativnost, natančnost, zanesljivost, vztrajnost,
 • aktivno znanje angleškega jezika.

Nudimo ti:

 

Rok prijave do vključno: 24.09.2023.

Za prijavo pošlji svojo predstavitev z življenjepisom in motivacijskim pismom v slovenskem in angleškem jeziku prek povezave za prijavo.

Prijavite se na oglas
Pošlji prijatelju Tiskanje

PRIMERJAJTE SVOJO PLAČO

Povprečna plača v kategoriji
IT, telekomunikacije je okvirno bruto: 2,326.93 EUR.

Želite izvedeti, kakšna je plača za željeno delovno mesto glede na vaše kvalifikacije?

Da, zanima me

Niste našli zaposlitve, ki vas zanima?

Niste našli zaposlitve, ki vas zanima?

Nepravilen e-poštni naslov

Z vnosom elektronskega naslova soglašate, da želite prejemati obvestila o novih zaposlitvenih oglasih glede na vaše kriterije s portala Deloglasnik.

Deloglasnik.si uporablja piškotke, (ang. cookies) da bi vam nudil boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem ogleda strani se strinjate z uporabo piškotkov. Preberite več o tem tukaj