Deloglasnik - Jobseekers
Share
Tweet
Share

Jobseekers

  • Za uspeh je ključna komunikacija! Za uspeh je ključna komunikacija!

    V januarski anketi smo vas, bralce našega portala, spraševali, kako poslovno uspešni ste bili v letu 2023. V nadaljevanju lahko preverite, kaj je ključno, da boste letos zablesteli na poslovnem področju.

  • Neformalno izobraževanje in usposabljanje Neformalno izobraževanje in usposabljanje

    Na ministrstvu za kohezijo in regionalni razvoj so odobrili evropska sredstva, namenjena projektu z imenom Neformalno izobraževanje in usposabljanje (NIU+).

  • Kako navdušiti šefa? Kako navdušiti šefa?

    Ta članek ne govori o prilizovanju, ampak o načinih, kako na šefa narediti čim boljši vtis in ga navdušiti.

  • Iskani poklici v letu 2024 Iskani poklici v letu 2024

    Zavod za zaposlovanje Republike Slovenije je izvedel raziskavo Poklicni barometer in napovedal, kateri poklici bodo v pomanjkanju v tem letu.

  • Akt o umetni inteligenci in vrline delavcev po mnenju ChatGPT-ja Akt o umetni inteligenci in vrline delavcev po mnenju ChatGPT-ja

    V preteklem letu je bil v pripravi Akt o umetni inteligenci, uredba Evropske unije in s tem zavezujoča za vse države članice. Le ta bo veljala za prvi zakonodajni okvir na svetu, ki bo reguliral področje umetne inteligence.

  • Deficitarni poklici in štipendije zanje Deficitarni poklici in štipendije zanje

    Deficitarni poklici so tisti, za katere na trgu dela primanjkuje usposobljenih delavcev, kljub povpraševanju po njihovih veščinah. Pomanjkanje kadra v teh poklicih lahko vpliva na gospodarstvo in različne sektorje.

  • Študentje in dijaki: Nov znesek minimalne urne postavke! Študentje in dijaki: Nov znesek minimalne urne postavke!

    Ministrstvo za delo družino, socialne zadeve in enake možnosti je v Uradni list objavilo nov znesek najnižje urne postavke za začasno in občasno delo dijakov in študentov oziroma (na kratko) za študentsko delo.

  • Prešernov dan in ostali dela prosti dnevi v letu 2024 Prešernov dan in ostali dela prosti dnevi v letu 2024

    Le še teden dni nas loči od letošnjega drugega državnega praznika in dela prostega dneva – 8. februar je slovenski kulturni praznik, posvečen Francetu Prešernu. Poglejmo si, kateri so še ostali dela prosti dnevi v letošnjem letu.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more