Deloglasnik.si - Advices
Share
Tweet
Share

Advices

About Deloglasnik

Fresh news Most read
 • Prednosti uporabe spletnih orodij za poslovanje Prednosti uporabe spletnih orodij za poslovanje

  Biti v koraku z digitalizacijo je danes ključnega pomena za optimiziranje poslovanja poslovnih subjektov.

 • Začetek spremnega pisma, ki pritegne pozornost Začetek spremnega pisma, ki pritegne pozornost

  Kolikokrat ste v uvodu spremnega pisma napisali svoje ime, in da se prijavljate na določeno razpisano delovno mesto? Koliko drugih po vašem mnenju uporablja enak način? Zdaj pa si predstavljajte, da je branje in selekcioniranje življenjepisov in spremnih pisem, vaše delo... ki ga opravljate dan za dnem...

 • Kako se predstaviti delodajalcu Kako se predstaviti delodajalcu

  Včasih so se iskalci zaposlitve na razpise za prosta delovna mesta prijavljali s prošnjami. Vendar je termin prošnja v zadnjih nekaj letih izginil iz prakse, saj iskalci zaposlitve niso prosilci za službo, ampak so pravzaprav ponudniki svojega znanja, sposobnosti in lastnosti. In prav zato se vse bolj uporablja izraz prijava oz. vloga.

 • SWOT analiza za tiste, ki iščejo zaposlitev SWOT analiza za tiste, ki iščejo zaposlitev

  Ste se nič-kolikokrat že prijavili na prosto delovno mesto, ki ste ga zasledili na kakšnem zaposlitvenem portalu ali pa v dnevnem časopisju? Enkrat ste se prijavili za delovno mesto administratorke, drugič poslovne sekretarke, tretjič tajnice, spet enkrat drugič za delo bibliotekarke...Če potegnemo črto ugotovimo, da gre za različne profile, ki zahtevajo različne izkušnje, znanja in lastnosti od osebe, ki naj bi to delo opravljala.

 • Kako zares pomemben je zunanji videz? Kako zares pomemben je zunanji videz?

  Vsak, ki se vsaj malo potrudi, lahko pusti dober vtis, se je s sodelovanji s svetno priznanimi podjetji prepričal Harry Beckwith, avtor knjige Prodajati nevidno. Je svetovalec podjetjem kot so Microsoft, ServiceMaster, ADP, Merck, Hewlett Packard, and State Farm. V svoji knjigi trdi, da je v digitalnem svetu vedno večji poudarek na vizualnem in da smo do slednjega vedno bolj kritični. Poudarja, da predvsem v poslovnem svetu, v katerega nas je večina bolj ali manj vpletenih. Vedno več ljudi na podlagi vizualne podobe ustvari hitre, površne, a žal precej pomembne odločitve, ki vplivajo na nadaljnje sodelovanje.

 • Pred zaposlitvenim razgovorom: Lastnosti, ki so pri delodajalcih najbolj cenjene Pred zaposlitvenim razgovorom: Lastnosti, ki so pri delodajalcih najbolj cenjene

  1.) Sposobnost 2.) Samozavest 3.) Zanesljivost 4.) Sproščen nastop 5.) Navdušenost 6.) Prožnost oziroma prilagodljivost 7.) Iznajdljivost 8.) Delovna vnema

 • Ko pridem v drugi krog razgovora za službo Ko pridem v drugi krog razgovora za službo

  Tokrat že veste nekoliko več o samem podjetju, o tem kakšno vizijo imajo postavljeno in po kakšnih pravilih delujejo. Prav tako že nekoliko poznate organizacijsko klimo, ni pa rečeno, da se boste ponovno seznanili z isto osebo, zato je pomembno, da se ponovno pripravite.

 • Nekaj nasvetov pri pisanju zahvalnega pisma Nekaj nasvetov pri pisanju zahvalnega pisma

  Marsikdo se sprašuje, kako ohraniti zanimanje potencialnega delodajalca tudi v fazi po opravljenem razgovoru. Najmanj kar lahko storite je personalizirano zahvalno pismo osebi, ki je vodila razgovor. S tem ne prikažete le nepretrgano zanimanje za določeno delovno mesto, ampak tudi doslednost in profesionalnost.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more