Deloglasnik - Nasveti za iskanje zaposlitve in kariero
deli
Tweet
deli

Nasveti za iskanje zaposlitve in kariero

Več

Nasveti portala Deloglasnik.si so oblikovani v dveh skupinah: delodajalci in iskalci(svetovalci) in svetovalci. Cilj je ponuditi vrsto nasvetov za vsako skupino na področju njihovega interesa.Tako se lahko iskalci seznanijo s temami, kot so prijava na delovno mesto, izbirni postopek, vodenje kariere in preberejo pozitivne izkušnje uporabnikov, ki so se zaposlili prek Deloglasnika.si. Delodajalci lahko najdejo različne nasvete o izbiri zaposlenih, motivaciji zaposlenih in mojem poslovanju. Zaposleni lahko preberejo nasvete odvetnika v oddelku svetovanje o stalni zaposlitvi, počitnicah, bolniškem dopustu in porodniškem dopustu, prenehanju delovnega razmerja in aktualnih vprašanjih, povezanih z odpravnino in upokojitvijo. Nasveti vključujejo konkretne primere življenjepisa ter številne vaje in teste. Vas zanima, kakšno naj bo priporočilo? Kako napisati kakovostno pismo prošnje? Vse nas lahko najdete v naših nasvetih.Če želite izvedeti še več, se lahko prijavite na novice za zaposlene ali glasila za delodajalce, ki bodo prejemali najnovejše novice in oglase za zaposlitev ter spremljali trenutne trende na trgu dela. Vaje in testi vam bodo pomagali ugotoviti, ali ste v stresu, kako izgleda psihološko testiranje in kako se obnašati, ko prvič preverite svojo osebnost.

Najnovejše Najbolj brano
 • Sedem trikov za branje govorice telesa kot profesionalec Sedem trikov za branje govorice telesa kot profesionalec

  Študija, ki so jo izvedli na Univerzi v Kaliforniji, je pokazala, da le 7 odstotkov komunikacije temelji na besedah, 38 odstotkov na tonu glasu, preostalih 55 odstotkov pa na govorici telesa.

 • 12 navad uspešnih šefov 12 navad uspešnih šefov

  Obstajajo nekatere navade in lastnosti, ki jih imajo vsi najvišji šefi.

 • Ali je čas za novo službo? Ali je čas za novo službo?

  Od odnosa do nadrejenega, čez strah pred ponedeljkom in pomanjkanja priložnosti za rast in razvoj.

 • Nasveti za vodenje zdravega delovnega okolja Nasveti za vodenje zdravega delovnega okolja

  Usklajevanje poslovnega in zasebnega življenja, nagrajevanje ustvarjalnosti in razmišljanja 'zunaj okvirjev', ustvarjanje proračuna za nujne primere...

 • Kako ostati motiviran na poti do cilja? Kako ostati motiviran na poti do cilja?

  Pridejo dnevi, ko ste v službi nemotivirani in brez navdiha. A če želite imeti uspešno kariero, je dobro, da vsakič zberete čim več motivacije.

 • Razgovor: Štiri ključna vprašanja, ki se pojavijo! Razgovor: Štiri ključna vprašanja, ki se pojavijo!

  Vaš življenjepis je najpomembnejši za prvi vtis pri delodajalcu in odločilen za ožji izbor. Za tem ostaja najpomembnejši del postopka razgovor. V različnih podjetjih se vprašanja seveda razlikujejo, a vseeno obstaja nekaj ključnih vprašanj, ki jih vsi radi zastavijo. Da se boste nanje lahko pripravili in tako pustili boljši vtis, si v nadaljevanju preberite, katera so ta vprašanja

 • Kako v nekaj preprostih korakih do zadovoljnih zaposlenih? Kako v nekaj preprostih korakih do zadovoljnih zaposlenih?

  V dobi rekordnega povpraševanja po delu, izrazite fluktuacije delavcev in vedno večjih pričakovanj kandidatov, postaja razumevanje potreb potencialnih in obstoječih zaposlenih predpogoj za uspešno poslovanje.

 • Kako se vključiti v novo delovno okolje? Kako se vključiti v novo delovno okolje?

  Spoznavanje novih sodelavcev in šefov, privajanje na nekoliko drugačno delovno okolje in srečanje z doslej nepoznanim načinom dela lahko sproži močna čustva, kar povzroča tudi veliko stresa. Na srečo pa poleg časa, ki vedno »opravi svoje«, obstajajo tudi druge rešitve, s katerimi se lahko čim prej privadite na novo delovno okolje.

 • Zaposliti moškega ali žensko?! Zaposliti moškega ali žensko?!

  V duhu praznika vseh žensk, ki smo ga praznovali v petek, in današnjega dneva mučenikov, se sprašujemo, kateri ima prednost pri zaposlitvi. Če sta torej moški in ženska v službi preveč kvalificirana in izjemna, je vprašanje, koga zaposliti? Ali obstajajo razlike med spoloma, ko gre za zvestobo?

 • Za uspeh je ključna komunikacija! Za uspeh je ključna komunikacija!

  V januarski anketi smo vas, bralce našega portala, spraševali, kako poslovno uspešni ste bili v letu 2023. V nadaljevanju lahko preverite, kaj je ključno, da boste letos zablesteli na poslovnem področju.

Deloglasnik.si uporablja piškotke, (ang. cookies) da bi vam nudil boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem ogleda strani se strinjate z uporabo piškotkov. Preberite več o tem tukaj