Deloglasnik.si - Nasveti za iskanje zaposlitve in kariero
deli
Tweet
deli

Nasveti za iskanje zaposlitve in kariero

O Deloglasniku

Nasveti portala Deloglasnik.si so oblikovani v dveh skupinah: delodajalci in iskalci(svetovalci) in svetovalci. Cilj je ponuditi vrsto nasvetov za vsako skupino na področju njihovega interesa.Tako se lahko iskalci seznanijo s temami, kot so prijava na delovno mesto, izbirni postopek, vodenje kariere in preberejo pozitivne izkušnje uporabnikov, ki so se zaposlili prek Deloglasnika.si. Delodajalci lahko najdejo različne nasvete o izbiri zaposlenih, motivaciji zaposlenih in mojem poslovanju. Zaposleni lahko preberejo nasvete odvetnika v oddelku svetovanje o stalni zaposlitvi, počitnicah, bolniškem dopustu in porodniškem dopustu, prenehanju delovnega razmerja in aktualnih vprašanjih, povezanih z odpravnino in upokojitvijo. Nasveti vključujejo konkretne primere življenjepisa ter številne vaje in teste. Vas zanima, kakšno naj bo priporočilo? Kako napisati kakovostno pismo prošnje? Vse nas lahko najdete v naših nasvetih.Če želite izvedeti še več, se lahko prijavite na novice za zaposlene ali glasila za delodajalce, ki bodo prejemali najnovejše novice in oglase za zaposlitev ter spremljali trenutne trende na trgu dela. Vaje in testi vam bodo pomagali ugotoviti, ali ste v stresu, kako izgleda psihološko testiranje in kako se obnašati, ko prvič preverite svojo osebnost.

Najnovejše Najbolj brano
 • Delodajalci, kaj je mobing in kako ga preprečiti v vašem podjetju? Delodajalci, kaj je mobing in kako ga preprečiti v vašem podjetju?

  Kako preprečiti mobing in kaj storiti, če do le tega pride na delovnem mestu? Kaj so preventivni ukrepit za delodajalce?

 • Prednosti uporabe spletnih orodij za poslovanje Prednosti uporabe spletnih orodij za poslovanje

  Biti v koraku z digitalizacijo je danes ključnega pomena za optimiziranje poslovanja poslovnih subjektov.

 • Začetek spremnega pisma, ki pritegne pozornost Začetek spremnega pisma, ki pritegne pozornost

  Kolikokrat ste v uvodu spremnega pisma napisali svoje ime, in da se prijavljate na določeno razpisano delovno mesto? Koliko drugih po vašem mnenju uporablja enak način? Zdaj pa si predstavljajte, da je branje in selekcioniranje življenjepisov in spremnih pisem, vaše delo... ki ga opravljate dan za dnem...

 • Kako se predstaviti delodajalcu Kako se predstaviti delodajalcu

  Včasih so se iskalci zaposlitve na razpise za prosta delovna mesta prijavljali s prošnjami. Vendar je termin prošnja v zadnjih nekaj letih izginil iz prakse, saj iskalci zaposlitve niso prosilci za službo, ampak so pravzaprav ponudniki svojega znanja, sposobnosti in lastnosti. In prav zato se vse bolj uporablja izraz prijava oz. vloga.

 • SWOT analiza za tiste, ki iščejo zaposlitev SWOT analiza za tiste, ki iščejo zaposlitev

  Ste se nič-kolikokrat že prijavili na prosto delovno mesto, ki ste ga zasledili na kakšnem zaposlitvenem portalu ali pa v dnevnem časopisju? Enkrat ste se prijavili za delovno mesto administratorke, drugič poslovne sekretarke, tretjič tajnice, spet enkrat drugič za delo bibliotekarke...Če potegnemo črto ugotovimo, da gre za različne profile, ki zahtevajo različne izkušnje, znanja in lastnosti od osebe, ki naj bi to delo opravljala.

 • Kako zares pomemben je zunanji videz? Kako zares pomemben je zunanji videz?

  Vsak, ki se vsaj malo potrudi, lahko pusti dober vtis, se je s sodelovanji s svetno priznanimi podjetji prepričal Harry Beckwith, avtor knjige Prodajati nevidno. Je svetovalec podjetjem kot so Microsoft, ServiceMaster, ADP, Merck, Hewlett Packard, and State Farm. V svoji knjigi trdi, da je v digitalnem svetu vedno večji poudarek na vizualnem in da smo do slednjega vedno bolj kritični. Poudarja, da predvsem v poslovnem svetu, v katerega nas je večina bolj ali manj vpletenih. Vedno več ljudi na podlagi vizualne podobe ustvari hitre, površne, a žal precej pomembne odločitve, ki vplivajo na nadaljnje sodelovanje.

 • Pred zaposlitvenim razgovorom: Lastnosti, ki so pri delodajalcih najbolj cenjene Pred zaposlitvenim razgovorom: Lastnosti, ki so pri delodajalcih najbolj cenjene

  1.) Sposobnost 2.) Samozavest 3.) Zanesljivost 4.) Sproščen nastop 5.) Navdušenost 6.) Prožnost oziroma prilagodljivost 7.) Iznajdljivost 8.) Delovna vnema

 • Ko pridem v drugi krog razgovora za službo Ko pridem v drugi krog razgovora za službo

  Tokrat že veste nekoliko več o samem podjetju, o tem kakšno vizijo imajo postavljeno in po kakšnih pravilih delujejo. Prav tako že nekoliko poznate organizacijsko klimo, ni pa rečeno, da se boste ponovno seznanili z isto osebo, zato je pomembno, da se ponovno pripravite.

 • Nekaj nasvetov pri pisanju zahvalnega pisma Nekaj nasvetov pri pisanju zahvalnega pisma

  Marsikdo se sprašuje, kako ohraniti zanimanje potencialnega delodajalca tudi v fazi po opravljenem razgovoru. Najmanj kar lahko storite je personalizirano zahvalno pismo osebi, ki je vodila razgovor. S tem ne prikažete le nepretrgano zanimanje za določeno delovno mesto, ampak tudi doslednost in profesionalnost.

Deloglasnik.si uporablja piškotke, (ang. cookies) da bi vam nudil boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem ogleda strani se strinjate z uporabo piškotkov. Preberite več o tem tukaj