Deloglasnik - Načrtovanje kariere
deli
Tweet
deli

Načrtovanje kariere

Več

Karierni razvoj je posebej pomemben za vsakega zaposlenega, zato smo oblikovali odsek, ki se preprosto imenuje: Moja kariera. Moja kariera prinaša številne nasvete o tem, kako upravljati svojo kariero in poudariti sebe kot kakovostnega zaposlenega in s tem uspešno poslovati. Tukaj je nekaj nasvetov o tem, kako se obnašati, ko pride k vam nov šef ali če si zaslužite pričakovano promocijo. Se želite ponovno kvalificirati, vendar ne veste v kaj - pomagali vam bomo. Naučimo vas, kako ljubiti delo, ki vam ni všeč, in kako se pogajati o dvigu ter kako vedeti, kdaj je pravi čas za vzpon in ali si ga zaslužite. V tem času je še posebej resno vprašanje odpuščanja, zato vam svetujemo, kako se pripraviti na odpuščanje in kako se spopasti z zmanjšanjem plač, hkrati pa vas tolažimo: če ste brezposelni, vam ni treba biti žalostni.

 • Poletje, dopusti, vročina: Kako najti motivacijo za delo? Poletje, dopusti, vročina: Kako najti motivacijo za delo?

  Motivacija se zmanjša, ko čutite, da ste v nečem spodleteli – predvsem v službi. Da bi izpolnili vaš zadani cilj pa je pomembno, da poskusite znova. Zato vam predstavljamo 6 korakov za povrnitev motivacije in povečanje produktivnosti tudi med poletjem, ko je vroče in čakate, da lahko greste na zaslužen dopust.

 • Kako do višje plače? Kako do višje plače?

  Če si želite višjo plačo za nedoločen čas, je tukaj nekaj nasvetov, kako jo lahko zahtevate na »pravilen način«.

 • Kalkulator za izračun plač Kalkulator za izračun plač

  Na portalu Deloglasnik je na voljo kalkulator za informativni izračun plače.

 • Sedem trikov za branje govorice telesa kot profesionalec Sedem trikov za branje govorice telesa kot profesionalec

  Študija, ki so jo izvedli na Univerzi v Kaliforniji, je pokazala, da le 7 odstotkov komunikacije temelji na besedah, 38 odstotkov na tonu glasu, preostalih 55 odstotkov pa na govorici telesa.

 • Ali je čas za novo službo? Ali je čas za novo službo?

  Od odnosa do nadrejenega, čez strah pred ponedeljkom in pomanjkanja priložnosti za rast in razvoj.

 • Kako ostati motiviran na poti do cilja? Kako ostati motiviran na poti do cilja?

  Pridejo dnevi, ko ste v službi nemotivirani in brez navdiha. A če želite imeti uspešno kariero, je dobro, da vsakič zberete čim več motivacije.

 • Kako se vključiti v novo delovno okolje? Kako se vključiti v novo delovno okolje?

  Spoznavanje novih sodelavcev in šefov, privajanje na nekoliko drugačno delovno okolje in srečanje z doslej nepoznanim načinom dela lahko sproži močna čustva, kar povzroča tudi veliko stresa. Na srečo pa poleg časa, ki vedno »opravi svoje«, obstajajo tudi druge rešitve, s katerimi se lahko čim prej privadite na novo delovno okolje.

 • Za uspeh je ključna komunikacija! Za uspeh je ključna komunikacija!

  V januarski anketi smo vas, bralce našega portala, spraševali, kako poslovno uspešni ste bili v letu 2023. V nadaljevanju lahko preverite, kaj je ključno, da boste letos zablesteli na poslovnem področju.

 • Kako navdušiti šefa? Kako navdušiti šefa?

  Ta članek ne govori o prilizovanju, ampak o načinih, kako na šefa narediti čim boljši vtis in ga navdušiti.

 • Akt o umetni inteligenci in vrline delavcev po mnenju ChatGPT-ja Akt o umetni inteligenci in vrline delavcev po mnenju ChatGPT-ja

  V preteklem letu je bil v pripravi Akt o umetni inteligenci, uredba Evropske unije in s tem zavezujoča za vse države članice. Le ta bo veljala za prvi zakonodajni okvir na svetu, ki bo reguliral področje umetne inteligence.

Deloglasnik.si uporablja piškotke, (ang. cookies) da bi vam nudil boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem ogleda strani se strinjate z uporabo piškotkov. Preberite več o tem tukaj