Deloglasnik - Prošnja za delo
deli
Tweet
deli

Prošnja za delo

Več


Zahteva za zaposlitev je dokument, ki je skupaj s življenjepisom obvezen, da kandidat predloži oglas za zaposlitev. Prijavo lahko pošljete kot prilogo k besedilu ali dokumentu PDF ali kot besedilo, ki ga boste napisali v poštni obliki, ki ga pošljete delodajalcu. Če oddate prijavo kot prilogo, je v sporočilu dovolj, da označite, da se prijavljate za oglas in da sta priložena vaša prijava in življenjepis.

Vloga za zaposlitev mora biti vedno prilagojena specifičnemu oglasu, ki ga ustvarjate, ker vsak delodajalec rad vidi, da ste se potrudili s prijavo in preučevali poslovanje. Prošnja ni dokument, v katerem posredujete svoje osebne podatke (zakonski stan, število otrok, let življenja itd.), temveč dokument, ki vašemu delodajalcu na kratko opisuje, zakaj ste se prijavili na to delo in kakšne dosežke ste dosegli do sedaj.

Prošnja ne sme biti daljša od ene strani formata A4. Medtem, ko v to ne vključite osebnih podatkov, je pomembno vedeti, da prošnja ni dokument, v katerem pridobivate podatke iz svojega življenjepisa, temveč jih dopolnjujete. Tudi v vaši prijavi izražate svojo motivacijo za to delo. Torej, to je dokument, ki ne bi smel imeti preveč besedila (nihče ne bere esejev), ampak bo delodajalcu jasno pokazal, kako motivirani ste za to delo in kakšne dosežke ste doslej dosegli v svoji karieri in vam lahko koristijo pri opravljanju tega določenega dela za delovno mesto, za katero ste zaprosili.

Nikoli ne prepisujte tujih prijav za delo ali se prijavljajte za prijave, ki ste jih že poslali drugemu delodajalcu. Vsak delodajalec ceni in prepozna individualni pristop, prekrivajoče se prošnje pa je mogoče zlahka odkriti. Prepričajte se, da napišete popolnoma samostojnih nekaj stavkov o sebi in vašem zanimanju za oglaševano delovno mesto - pokažite, da ste pismeni, zgovorni in da ste namenili čas za pisanje prošnje točno za tega delodajalca. Takšne prošnje delodajalci cenijo.

Deloglasnik.si uporablja piškotke, (ang. cookies) da bi vam nudil boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem ogleda strani se strinjate z uporabo piškotkov. Preberite več o tem tukaj