Deloglasnik - Selekcijski postopek
deli
Tweet
deli

Selekcijski postopek

Več


Življenjepis in prošnja za zaposlitev sta prvi korak pri iskanju zaposlitve. V Rubriki Prijava za posel lahko ugotovite, kako ohraniti motivacijo med iskanjem zaposlitve in napisati dober življenjepis. Ugotovite, kako resnično iskati zaposlitev ali nadgraditi svoj življenjepis v 10 preprostih korakih. Ali veste, kako napisati dobro odprto prijavo in kdaj morate poslati odprto prijavo za zaposlitev? Ponujamo vam pravila pisanja dobrega spletnega življenjepisa in navodila, kako naj bi izgledala dobrega življenjepisa. Poleg tega vam svetujemo, da povečate, pa tudi zmanjšate svoje možnosti za zaposlitev in ugotovite, zakaj sta življenjepis in prošnja nujna za intervju. 

 • Kako odgovoriti na vprašanje, kolikšno plačo pričakujete? Kako odgovoriti na vprašanje, kolikšno plačo pričakujete?

  To vprašanje postavlja številne v nelagoden položaj, saj jih skrbi, kako se bo delodajalec na odgovor odzval. Vendar pa vprašanje o plači prej ali slej najde prostor na vsakem razgovoru za delo.

 • Priprava na razgovor: Kako ugotoviti, kaj imajo v mislih delodajalci? Priprava na razgovor: Kako ugotoviti, kaj imajo v mislih delodajalci?

  Branje med vrsticami na razgovoru za službo vam lahko pomaga, če se znajdete v situaciji, ko bi opravili dva, tri ali več razgovorov za službo.

 • 22 vprašanj, ki jih ne smete postaviti na razgovoru za delo 22 vprašanj, ki jih ne smete postaviti na razgovoru za delo

  Povabljeni ste na razgovor, udeležite se ga dobro pripravljeni, a se nato smer pogovora obrne v drugo smer. Vaš potencialni bodoči delodajalec vas vpraša, ali imate kakšno vprašanje zanj.

 • Razgovor: Štiri ključna vprašanja, ki se pojavijo! Razgovor: Štiri ključna vprašanja, ki se pojavijo!

  Vaš življenjepis je najpomembnejši za prvi vtis pri delodajalcu in odločilen za ožji izbor. Za tem ostaja najpomembnejši del postopka razgovor. V različnih podjetjih se vprašanja seveda razlikujejo, a vseeno obstaja nekaj ključnih vprašanj, ki jih vsi radi zastavijo. Da se boste nanje lahko pripravili in tako pustili boljši vtis, si v nadaljevanju preberite, katera so ta vprašanja

 • Zaposliti moškega ali žensko?! Zaposliti moškega ali žensko?!

  V duhu praznika vseh žensk, ki smo ga praznovali v petek, in današnjega dneva mučenikov, se sprašujemo, kateri ima prednost pri zaposlitvi. Če sta torej moški in ženska v službi preveč kvalificirana in izjemna, je vprašanje, koga zaposliti? Ali obstajajo razlike med spoloma, ko gre za zvestobo?

 • Kako navdušiti šefa? Kako navdušiti šefa?

  Ta članek ne govori o prilizovanju, ampak o načinih, kako na šefa narediti čim boljši vtis in ga navdušiti.

 • Kakšen je idealen delavec? Kakšen je idealen delavec?

  Vsi direktorji prihajajo iz različnih okolij in na različne načine vodijo razna podjetja. Glede na pogovore z delodajalci, najuspešnejši delavci počnejo štiri stvari, s katerimi preoblikujejo sebe in podjetje ter na takšen način stopajo proti vedno višjemu položaju.

 • Osebne lastnosti, ki jih podjetja iščejo pri zaposlovanju Osebne lastnosti, ki jih podjetja iščejo pri zaposlovanju

  Na razgovoru delodajalec išče in podaja najrazličnejše informacije, da oba s kandidatom ugotovita, ali sta združljiva in ali lahko skupaj dosežeta določene cilje.

 • Kako zmanjšati tremo pred razgovorom za zaposlitev? Kako zmanjšati tremo pred razgovorom za zaposlitev?

  Trema pred razgovorom je povsem običajna zadeva, sploh ko gre za prvi razgovor ali razgovor za višje delovno mesto. Naučite se, kako kljub tej nadlogi izkazati v pogovoru.

 • Ko se osebne vrednote razlikujejo od vrednot podjetja Ko se osebne vrednote razlikujejo od vrednot podjetja

  Za obe strani je dobro, če se vrednote zaposlenega in organizacije vsaj v nekaterih ključnih točkah prekrivajo. A kaj storiti, ko se naše osebne vrednote močno razlikujejo od vrednot podjetja?

Deloglasnik.si uporablja piškotke, (ang. cookies) da bi vam nudil boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem ogleda strani se strinjate z uporabo piškotkov. Preberite več o tem tukaj