Deloglasnik - SLOVENSKE ŽELEZNICE, d.o.o.
deli
Tweet
deli

SLOVENSKE ŽELEZNICE, d.o.o.

  • Naslov: Kolodvorska ulica 11, 1000 Ljubljana

Skupino Slovenske železnice sestavlja enajst železniških podjetij, organiziranih kot koncern slovenskih železniških družb, ki v mednarodnem in notranjem železniškem prometu skrbijo za varne in zanesljive prevoze tovora in potnikov. Poleg tega podjetja v skupini SŽ zagotavljajo celovite logistične storitve, vzdrževanje javne železniške infrastrukture in vodenje prometa po njej, vzdrževanje železniških vozil, gradbeniške storitve, raziskovalne storitve ter široko paleto drugih dejavnosti.

Skupina Slovenske železnice je največji logistični sistem v Sloveniji, ki zaposluje več kot 6700 oseb. Skupina SŽ ima več kot pol milijarde evrov prihodkov in nenehno povečuje kakovost svojih storitev ter širi območje svojega delovanja. Število zaposlenih se v zadnjih letih zmanjšuje in optimizira, povečuje se delež mladih. Podjetja v skupini SŽ intenzivno vlagajo v izobraževanje zaposlenih ter zviševanje njihovih kompetenc.

Skupino Slovenske železnice sestavlja enajst podjetij, in sicer SŽ-Tovorni promet, SŽ-Potniški promet, SŽ-Infrastruktura, SŽ EP Logistika, SŽ-Vleka in tehnika, Fersped, SŽ-Železniško gradbeno podjetje, SŽ-Železniško invalidsko podjetje, Prometni institut Ljubljana, SŽ-Železniška tiskarna, ter obvladujoča družba SŽ, d. o. o.

Temeljno poslanstvo skupine Slovenske železnice je kot koncern železniških družb opravljati napredne storitve v slovenskem kopenskem potniškem prometu ter oskrbovati gospodarstvo z zagotavljanjem učinkovitih prevozov tovora in prepletom številnih drugih dejavnosti.

Skupina SŽ je že drugo leto zapored prejela priznanji:

  • Ugledni delodajalec v panogi Logistika in prevoz potnikov (prvo mesto)
  • Najuglednejši delodajalec za uvrstitev med TOP 10 podjetij z najvišjimi količniki ugleda v skupni razvrstitvi med vsemi panogami.

Leta 2021 je skupina Slovenske železnice sprejela novo ambiciozno strategijo upravljanja s človeškimi viri do leta 2025, s katero tudi institucionalno postavljajo zaposlene in njihov razvoj na prvo mesto. Strategija določa številne projekte s katerimi bodo nadaljevali razvoj kadrovskega področja ter tako potrdili svojo veliko vlogo v širšem okolju ter stabilnost in zanesljivost, ki jo zagotavljajo kot delodajalec v sodobni logistiki in mobilnosti.

Deloglasnik.si uporablja piškotke, (ang. cookies) da bi vam nudil boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem ogleda strani se strinjate z uporabo piškotkov. Preberite več o tem tukaj